perjantai 6. toukokuuta 2016

GRILLAAMINEN


Nyt on grilli otettu käyttöön. Aika usein painonpudottajat ajattelevat, että grillille saa heittää hyvästit, kun painoa pudotetaan tai yritetään pysyä saavutetuissa mitoissa. Mutta ei todellakaan! Pitää vain miettiä mitä sinne grilliin laittaa, mitä on kaverina ja miten ruoan valmistaa. Toki, jos teet joka kerta pelkästään makkaraa, olut toisessa kädessä tai rasvaista pihviä, niin sitten todellakin puntari näyttää syksyllä useampaa plussakiloa :(.  Meidän perheessä grillataan aika usein, varmaankin 3-5 kertaa viikossa. Meillä on oikeastaan kaikille omia lihoja, yksi syö makkaraa, yksi lihaa, yksi kanaa... Arvaatte varmaan mihin minä kuulun=). Lisukkeetkin teemme aina grillissä ja niistä ajattelin hiukan enemmän Teille kertoa.


GRILLINYYTIT

Grilliin on tosi helppo tehdä lisukkeiksi juures- kasvisnyyttejä ja niitäkin voi tehdä kahdella eri tavalla, eli nopeasti ja pidemmän kaavan mukaan=).

Nopeampi versio:

1. Pakastejuurespussi makusi mukaan. Tässä esimerkkinä Apetit Peruna & juuresekoitus ja lohkoperunat. Tässä versioissa tosiaan vain nakataan pussit kulhoon, Sekaan n. 0,5rkl öljyä ja mausteita.
2. Maustetut kasvikset tai juurekset laitetaan folion päälle. Reilun kokoisia paloja kannattaa ottaa ja laittaa kaksi kerrosta. Folion pohjalle öljyä tai juoksevaa kasvirasvasekoitetta, jotta perunat eivät pala kiinni folioon ja kannattaa aika miedolla lämmöllä tai tuolla yläosassa pitää hiukan pidemmän aikaa, niin eivät tartu.
3. Nyytti kiinni ja grilliin=)

Kokeile välillä, että ovat kypsiä, ehkä n. 20-30min menee, riippuu hiukan lämmöstä.

Vinkit: Jos käytät pakasteita, kannattaa ne sulattaa ensin. Voit laittaa kaikenlaisia kasviksia tai juureksia tai vihanneksia makusi mukaan=).







LOHINYYTIT

Hiukan "työläämpi" versio edellisestä ja tässä on myös lohi mukana. Tällä ohjeella voi lisukkeet tehdä tietenkin myös ilman tuota lohta, kuten edellä on tehty=). Ja tässäkin voi käyttää halutessaan valmiita pakasteita, jotta säästyy kuorimisen vaivalta. Käytin tässä perunaa, bataattia, porkkanaa ja sipulia, mutta tyyli on vapaa, oman maun mukaan.


1. Kuorit ja pilko perunat, bataatit, sipulit ja porkkanat. Laita ne astiaan, jossa ne on helppo maustaa. Astiassa tulee olla tiivis kansi. Laita myös öljy joukkoon tässä vaiheessa, n. 0,5 rkl. "Hölskyttele" astiaa, niin mausteet ja öljy tarttuvat kaikkialle.





2. Leikkaa lohi palasiksi, riippuu ruokailijoiden ruokahalusta minkä kokoisia nyyttejä laitetaan, mutta tietenkin kaikki kannattaa leikata suurin piirtein saman kokoisiksi, jotta ne kypsyvät yhtä aikaa. Maustamiseen voit käyttää esim. merisuolaa ja sitruunapippuria ja tietenkin kaikkea oman maun mukaan.



3. Kokoa nyytit. Laita folio kaksinkerroin ja kannattaa laittaa toinen pitkittäin ja toinen vaakaan, jotta koko nyytti on peitetty foliolla, muuten lämpö karkaa ja nyytit eivät valmistu. Laita foliolle lohen pala, alimmaiseksi  ja päälle juurekset. Vielä pieni "loraus", n. 0,5rkl juoksevaa kasvirasvasekoitetta.




Ja sitten vain kaikki grilliin. Kypsymisaika tosiaan riippuu vähän grillin lämmöstä, suurin piirtein 40min, kannattaa ekan kerran, kun tekee välillä kokeilla kypsyyttä. Tarjoillaan esim. vihersalaatin ja hyvän seuran kera=).

Tässäpäs minun vapaapäivieni antia, toivottavasti tämä hiukan helpottaa ahdistustanne grillaamisen kanssa ja päätätte kokeilla ja havaita yhtä hyviksi kuin minä ja perheeni=). Mukavia grillaushetkiä!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti